Songfulness Koor

Meerstemmige, spirituele en/of harts-verbonden muziek.

Het koor staat momenteel 'on hold' vanwege 'Corona'. We zingen samen met een klein groepje mensen in een eigen ruimte bij iemand thuis op woensdagmiddag. Voor wie interesse heeft meld je!

In het Songfulness-koor zingen we spirituele prachtige songs met eenvoudige meerstemmigheid. Vanuit stilte en soundyoga bouwen we onze stemmen op en na man-trische improvisatie werken we aan de songs.

Intenties; wat je werkelijk verlangt voor je zelf, de ander en de wereld zijn altijd latent aanwezig. Vaak weten we niet beter dat ze zich door middel van wilskracht, hard werken en kansen moeten zien te manifesteren. Maar ons etherisch dubbel, zeker wanneer deze wordt aangeschakeld aan een harmonisch krachtveld, zoals meerstemmig zingen in harmonie, is in  staat intenties tot wasdom te laten komen; op blauwdruk-niveau doelen in beweging te brengen, en genezing te bewerkstelligen, waar nodig. Door die gelegenheid ook te activeren, kunnen intenties ook veel meer 'bewust' worden en aldus worden geactiveerd. 

Dit is altijd de functie geweest van harmonische muziek, van orgels, instrumenten, koren, kathedralen, roosvensters etc. Alleen het 'besef' is door de dwang der materiële wetenschap uit het bewustzijn verdwenen geraakt. Het Songfulness-koor werkt met de aanwezige mogelijkheden van de deelnemers aan het weven van een prachtig harmonisch energie-veld, in het vieren van heling, schoonheid, balans en plezier.

Meerstemmigheid kan al tot volle wasdom komen in eenvoudige, gelaagde mantra's, canons, improvisaties en gezangen. Om zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven aan het laten blenden van het fijnstoffelijk lichaam met het fysieke lichaam en instrument met elkaar. De zeven muzikale fenomenen (zoals deze ook allen in een partituur genoteerd staan), vormen het structurele huis voor de muze. Alle fenomenen hebben een relatie met onze chakra's en lichaamsfuncties. Denk aan 'maat' en 'ledematen' bijv. Zo opent zich het fysieke lichaam voor het fijnstoffelijke lichaam/zelf, dat door zang en muziek wordt aangesproken. 

Het Songfulness-koor kan te zijner tijd ook naar buiten toe zich gaan laten horen. Open podia, stemmige evenementen, flashmob's, rituelen, ziekenbezoek, begrafenissen etc. behoren tot de mogelijkheden.  

Het Songfulness-koor werkt op donatiebasis met een streefbedrag van minimaal € 5,- per keer.

Na de kennismaking en een keer proeven, kun je lid worden van het koor. De kosten hiervoor zijn € 50,- Hierbij ontvang je de koormap met muziek om thuis te kunnen oefenen. Deze map blijft eigendom van het koor; dus als je wilt stoppen moet de map weer ingeleverd worden. Het lidmaatschap is een jaar geldig. 

Meld je aan via het contact-formulier.