Songfulness Koor

Meerstemmige, spirituele en/of harts-verbonden muziek.

Songfulness volgt het pad van je lichamelijke verbinding met je fijnstoffelijk energielichaam en je bewustzijn. Daarin is een muzikaal bloeien mogelijk, waardoorheen je geestelijke Zelf zich kan realiseren. Dat voelt als de intrinsieke vervulling van het bestaan op aarde.

Om dit te vieren is er de meerstemmigheid; het zingende zelf te verbinden in universele harmonie, waardoor er een krachtveld voor scheppende intenties en genezingen kan worden gecreëerd. 

Intenties; wat je werkelijk verlangt voor je zelf, de ander en de wereld zijn altijd latent aanwezig. Vaak weten we niet beter dat ze zich door middel van wilskracht, hard werken en kansen moeten zien te manifesteren. Maar ons etherisch dubbel, zeker wanneer deze wordt aangeschakeld aan een harmonisch krachtveld, zoals meerstemmig zingen in harmonie, is in  staat intenties tot wasdom te laten komen; op blauwdruk-niveau doelen in beweging te brengen, en genezing te bewerkstelligen, waar nodig. Door die gelegenheid ook te activeren, kunnen intenties ook veel meer 'bewust' worden en aldus worden geactiveerd. 

Dit is altijd de functie geweest van harmonische muziek, van orgels, instrumenten, koren, kathedralen, roosvensters etc. Alleen het 'besef' is door de dwang der materiële wetenschap uit het bewustzijn verdwenen geraakt. Het Songfulness-koor werkt met de aanwezige mogelijkheden van de deelnemers aan het weven van een prachtig harmonisch energie-veld, in het vieren van heling, schoonheid, balans en plezier.

Meerstemmigheid kan al tot volle wasdom komen in eenvoudige, gelaagde mantra's, canons, improvisaties en gezangen. Om zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven aan het laten blenden van het fijnstoffelijk lichaam met het fysieke lichaam en instrument met elkaar. De zeven muzikale fenomenen (zoals deze ook allen in een partituur genoteerd staan), vormen het structurele huis voor de muze. Alle fenomenen hebben een relatie met onze chakra's en lichaamsfuncties. Denk aan 'maat' en 'ledematen' bijv. Zo opent zich het fysieke lichaam voor het fijnstoffelijke lichaam/zelf, dat door zang en muziek wordt aangesproken.

Iedere Vrijdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in Buurthuis de Boomsspijker, aan de Recht Boomssloot 52 te Amsterdam, komt het Songfulness-koor samen. In de schoolvakanties is de Boomsspijker s'avonds gesloten.

De Boomsspijker is ook goed te bereiken via de metro-halte Nieuwmarkt. Kies dan uitgang 'Nieuwmarkt' en vervolgens uitgang 'Koningstraat. Je loopt dan in 2 minuten naar de Recht Boomssloot 52.

Je kunt deelnemen aan het koor na een korte individuele kennismaking. Je kunt hiervoor een afspraak maken na Songfulness op maandagmiddag, om half vier in het Claverhuis; Elandsgracht 70. Indien dat niet kan, dan bij mij thuis op een gewenste tijd. Dit is dan tevens een privé-les.

We testen dan of je makkelijk een melodie-lijn kunt nazingen en of je bladmuziek kan volgen (direct van blad zingen is niet nodig). Dit zijn de belangrijkste ingrediënten om in een koor je staande te houden en jezelf te kunnen ontwikkelen. Mocht het van blad kunnen lezen een probleem zijn, dan kun je een paar privé-lessen volgen hierin. Het niet kunnen nazingen van een melodie, of het vasthouden van je eigen stem in meerstemmigheid, vraagt echter meer scholing in de vorm van privéles. 

De warming-up volgt een route van meditatie, sound-yoga en zangoefeningen. We studeren het repertoire in en er word gewerkt aan  verticale (in jezelf) en horizontale (met elkaar) klankverbinding, waarbij je steeds meer 'songfull' gaat deelnemen. Je gehele instrument, verbonden met je cognitieve en sensitieve vermogen, wordt ge-activeerd, waardoor jouw aanwezigheid daarin steeds meer kan gaan 'stralen', Samen vormen we dan een stralende, klinkende ster aan het aardse-firmament....

Het Songfulness-koor kan te zijner tijd ook naar buiten toe zich gaan laten horen. Open podia, stemmige evenementen, flashmob's, rituelen, ziekenbezoek, begrafenissen etc. behoren tot de mogelijkheden.  

Het Songfulness-koor werkt op donatiebasis met een streefbedrag van minimaal € 5,- per keer.

Na de kennismaking en een keer proeven, kun je lid worden van het koor. De kosten hiervoor zijn € 50,- Hierbij ontvang je de koormap met muziek om thuis te kunnen oefenen. Deze map blijft eigendom van het koor; dus als je wilt stoppen moet de map weer ingeleverd worden. Het lidmaatschap is een jaar geldig. Per januari van het volgende jaar betaal je weer € 50,- voor verlenging hiervan.

Afmelden als je niet kunt is gewenst; dan kan ik beter plannen welke stukken we gaan instuderen/zingen.

Zowel voor Koorleden als voor deelnemers van Songfulness-beoefening op maandagmiddag in het Claverhuis (Elandsgracht 70) geldt een korting van 20% op privé-coaching. De coaching kan gericht zijn op zangles, muzikale ontwikkeling (oa van blad lezen), piano-begeleiding en/of bewustzijns-begeleiding. Voor informatie over bewustzijnsbegeleiding zie de aparte pagina in het menu.


Meld je aan via het contact-formulier.